Szállítási módok és díjak részletesen

  1. MPL házhoz szállítás

A megrendelt termékeket a GLS futárszolgálat vagy az MPL futárszolgálat. végzi. A küldeményt a futár a megrendelés során megadott szállítási címre viszi. Ügyfélértesítések a felvételről: a címzett e-mailben értesül a küldemény felvételéről. Kézbesítésre történő kiosztásról: házhoz kézbesítés estén e-mailben vagy sms-ben, fix ponti kézbesítés esetén sms-ben és e-mailben is kap értesítést a címzett. Nyomkövetés: a GLS vagy az MPL információt ad a küldemény feladásáról, kézbesítéséről, kézbesíthetetlenségi okáról vagy letétbe helyezéséről. Az MPL nyomkövetés szolgáltatás a http://posta.hu/ugyfelszolgalat/nyomkovetes linken érhető el. A küldeményt két alkalommal kísérli meg kézbesíteni a címzett részére a megadott szállítási címen. Amennyiben az első kézbesítési kísérlet nem vezetett eredményre, az MPL a küldemény érkezéséről és a kézbesítés megkísérléséről értesítőt hagy hátra. Ha a címzett telefonszáma feltüntetésre került a címiraton, az MPL egyeztet a második kézbesítési kísérlet helyéről és idejéről a címzettel. Sikertelen egyeztetés esetén az MPL a következő munkanapon ismét megkísérli a küldemény kézbesítését. A második kézbesítési kísérlet sikertelensége esetén az MPL a címhelyen ismételten értesítőt hagy, melyen feltünteti azt a postahelyet, illetve őrzési időt 5 munkanap, ahol és ameddig a jogosult átveheti a küldeményt.

GLS házhoz szállítási díja: 2098 Ft, MPL házhoz szállítás díja: 2700 Ft

  1. Csomagautomata

A csomag automatára rendelt küldemény esetén az GLS /MPL a címzett mobiltelefonjára vagy e-mail címére üzenetet küld a csomag érkezéséről és az átvételi határidőről, mely az SMS kézbesítését követő 2 munkanap. A legtöbb automata a hét minden napján, 0-24 órában hozzáférhető. A csomag az üzenetben kapott azonosító kóddal, várakozás nélkül kivehető az automatából. Amennyiben a csomag utánvételes szolgáltatással került feladásra, a csomag átvételéhez a címzettnek az automatánál bankkártyával kell rendeznie az árufizetés összegét. A küldemény rekesze a fizetést követően nyílik. Ha a csomagot a 2 munkanapos határidő alatt nem vették át, a küldeményt beszállítják a postára. Ekkor a címzett SMS-ben vagy e-mail-ben újabb tájékoztatást kap arról, hogy csomagja, mely postán került elhelyezésre. Innentől számított 5 munkanap áll rendelkezésedre hogy felvedd a csomagot. Csomag automaták listája.

A GLS csomagpontra vagy csomagautomatába szállítás díja: 1578 Ft, az MPL csomagautomatába szállítás díja: 2400 Ft

  1. Postapont

Posta Pontra címzett küldemény esetén az MPL a címzett mobiltelefonjára vagy e-mail címére üzenetet küld a csomag hozzáférhetőségéről és az átvételi határidőről, mely a feladó megjelölése szerint 5 munkanap lehet. Posta Pontok listája.  Egyéb Posta Pontok listája itt érhető el.

A Posrapontra szállítás díja: 2400 Ft